iso

faq

kontakt

lokacija
bs Bosnian

FAQ

Koje je vrijeme potrebno da isporučite moju narudžbu?

Svaki posao je drugačiji. Neki se poslovi mogu uraditi za nekoliko minuta, dok bi neki mogli potrajati nekoliko dana. Javite nam kada Vam treba dovršen posao i mi ćemo Vas obavijestiti ako se to može obaviti. Trudimo se da ispunimo čak i Vaše najzahtjevnije vremenske rokove.

Koji je najbolji format file-a za slanje dokumenta na štampu?

Prijenosni format dokumenta (PDF) općenito je preferirani format file-a za slanje dokumenta na štampu jer je kompatibilan s gotovo svim profesionalnim uređajima za štampu i digitalnu štampu. Dizajn, PDF file sadrži informacije potrebne za održavanje dosljednosti file-a iz sistema u sistem. Većina ostalih formata file-ova poput Adobe InDesign, Illustrator i Microsoft Word lako se pretvaraju u PDF format.

Šta su Pantone boje?

Pantone boje odnose se na Pantone Matching System (PMS), sistem podudaranja boja koji koristi industrija štampanja pri čemu se boje za štampanje identificiraju jedinstvenim imenom ili brojem (za razliku od samo vizualne reference). To pomaže da se osigura da boje budu iste u kompletnom tiražu i pri svakoj ponovnoj narudžbi.

Koje su najčešće veličine kataloga i brošura?

Standardne veličine za kataloge i knjižice su: A4, A5, A6, B4, B5, B6

Kakva je razlika između offset štampanja i digitalnog štampanja prilikom naručivanja?

Ukoliko želite štampati veću količinu jedne pripreme za štampu, npr. 600 + kom brošura tada će se koristiti offset tehnika štampe jer je cjenovno ekonomičnija za veće tiraže.

Ukoliko ipak želite manju količinu jedne pripreme, npr. 20 brošura, tada će se štampa raditi u digitalnoj tehnici štampe opet radi cjenovne racionalnosti. Također će se u digitalnoj  tehnici raditi i varijabilna štampa npr. adresiranje i sl. jer je ova tehnika štampe prijemčiva za to.

Kako da naručim vizit kartice?

Kada u proizvodima izaberete vizit kartice, kliknite na polje “popunite podatke za vizit karticu” – popunite polja i pošaljite. Mi ćemo dobiti sve potrebne podatke za pripremu i štampu.

Postoji li minimalna količina za moju narudžbu?

Ne. Možete naručiti količinu koju želite. Imajte na umu da je za vizit kartice minimalna narudžba 100 komada.  Zbog troškova montiranja i štampe, narudžbe manje od 100 komada i dalje se naplaćuju za punih 100 komada vizit kartica.